English | Nederlands

Preventie Programma Kantoren

Gezondheid en welzijn bepalen in hoge mate de productiviteit en inzetbaarheid van medewerkers. Verzuim is het gevolg van gezondheidsklachten. Deze klachten worden veroorzaakt door gezondheidsrisico’s. De kosten van productiviteitsverlies en verzuim bedragen al snel 5% tot 10% van de loonsom. Deze kosten zijn voor rekening van de werkgever. Bovendien is 50% van de verzuimkosten werk gerelateerd. Het loont dus zeker om gezondheidsrisico’s op het werk aan te pakken.

Brochure Preventie Programma Kantoren

Inhoud

Fysergo en Wellnomics hebben samen het preventie programma kantoren ontwikkeld. Het preventie programma kantoren is een effectieve en kostenvriendelijke programma-aanpak waarmee medewerkers die met een computer werken zelfstandig hun eigen gezondheidsrisico’s kunnen beheersen, interne deskundigen van organisaties opgeleid kunnen worden of de preventietaak in de organisatie door onze adviseurs volledig uit handen genomen kan worden. 

Servicelevel 1 De medewerker

De medewerker spoort met hulp van korte assessments en automatische sensoren persoonlijke knelpunten voor gezondheid en welzijn op. Software analyseert de knelpunten en genereert een persoonlijk advies over praktische oplossingen. Dit leidt er toe dat risico’s worden beperkt en niet uitmonden naar productiviteitsverlies en verzuim.

Servicelevel 2 De preventiemedewerker

De opgeleide preventiemedewerker van de organisatie ondersteunt de medewerker met de software bij het beperken van zijn arbeidsrisico’s. Hij organiseert online voorlichting en assessments, bewaakt de afspraken over opvolging van de verbeteradviezen en schakelt onze adviseurs in waar dat gewenst is.

Servicelevel 3 Onze adviseur

In veel gevallen is de medewerker in staat om samen met de preventiemedewerker de nodige gezondheidswinst te boeken. Om het maximale uit het programma te halen, of om volledig ontzorgd te worden, biedt het preventie programma kantoren een adviseur aan. Deze adviseur op het gebied van mens en arbeidsomstandigheden begeleidt organisaties in het enthousiasmeren van medewerkers, begeleid medewerkers met specifieke klachten, ondersteunt preventiemedewerkers en managet het preventieprogramma.

Voordelen

Preventie programma kantoren is een effectief programma om risico’s rondom kantoor- en computerwerk te beheersen en om medewerkers te begeleiden in een gezonde werkwijze. Daarbij kiest u het servicelevel dat bij u past. Actuele persoonlijke feedback over gezondheidsrisico’s is de beste garantie dat de medewerker in actie komt om er mee aan de slag te gaan. Door de frequente feedback zien de medewerker en de preventie medewerker welke gezondheidswinst er wordt geboekt. De inzet van software maakt het mogelijk dat individueel maatwerk wordt geboden tegen een gunstig tarief per medewerker. 

 

Ervaar de kracht van mensenWij geloven in de kracht van mensen. Mensen en teams in hun kracht zetten is onze passie. Meer informatie?

Onze consultants staan graag voor u klaar. 

T 030-6985200
E wcc@wellnomics.nl

T 088-2726277
E info@fysergo.nl
I: www.fysergo.nl