English | Nederlands

Android App uitgebracht voor WorkPace Pauze Rekoefeningen

Marktleider pauze software maakt pauze rekoefeningen mobiel beschikbaar

25 maart 2014 - Wellnomics heeft vandaag de eerste Android versie van het marktleidende WorkPace uitgebracht. 

“Onze opdrachtgevers uiten in toenemende mate hun zorgen over de bescherming van medewerkers tegen gezondheidsrisico's als gevolg van snel groeiende tablet-  en smartphonegebruik" zegt Dr Kevin Taylor, oprichter en CEO van Wellnomics. "Het groeiende gebruik van deze apparatuur beperkt arboverantwoordelijken in hun mogelijkheden om de ergonomische kwaliteit van de werkplek op een goed niveau te houden'. 

Mobiele apparaten dragen niet bij aan het behouden van een ergonomisch goede lichaamshouding. Bovendien passen ze lastig in het traditionele model om ergonomische risico's te beperken. Dit traditionele model gaat uit van de PC werkplek waarbij de opstelling van het bureau, beeldscherm, toetsenbord en muis variabelen zijn in het beperken van ergonomische risico's. In de visie van Wellnomics ligt de toekomst van succesvolle kantoorergonomie in het plaatsen van beschermingsmiddelen in de apparatuur waarmee men werkt (bijvoorbeeld tablet, smartphone, bureau). Zodoende monitort de apparatuur gebruikersgedragingen en stimuleert de apparatuur gebruikers om regelmatig van lichaamshouding te wisselen en te pauzeren waardoor de risico's die voortkomen uit het gebruik van deze apparaten wordt verzacht.   

Wellnomics Pauze Rekoefeningen 1.0 for Android is uitgebracht als een eerste stap in deze richting. Het bevat vijfentwintig HD kwaliteit (rek-)oefeningen. Deze stimuleren om te bewegen en de lichaamshouding te ontlasten tijdens het gebruik van mobiele apparaten. Standaard bevat het instructies in 10 talen waardoor gebruikers in hun voorkeurstaal kunnen worden bediend.

Deze oefeningen helpen bij het voorkomen van RSI/CANS omdat ze zijn ontworpen om spierspanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. De aantrekkelijke video's begeleiden de gebruiker bij elke (rek-) oefening, zodat deze correct worden uitgevoerd. 

Wellnomics Pauze Rekoefeningen v1.0 is gratis verkrijgbaar op Google Play. 

Zoek op 'Wellnomics' in Google Play store op uw Android smartphone of tablet, of installeer deze direct vanaf https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wellnomics.stretches