English | Nederlands

74% daling RSI-gevallen bij Chevron met Wellnomics Risk management

                                                                                                                                                                                                 Zeist, 31 maart 2013

21 maart 2013 - Chevron heeft een statistische analyse uitgevoerd onder 30.000 medewerkers wereldwijd. Hieruit blijkt dat het gebruikte Office Ergonomics Program, uitgevoerd door Wellnomics Risk management, een daling van 74% van het aantal RSI-gevallen laat zien over de periode 2003 tot 2010.

Chevron heeft deze statistische analyse uitgevoerd om de kennis te vergroten over de effectiviteit van het programma. In totaal zijn de data van 30.000 personen wereldwijd geanalyseerd op computergebruik, pauzegedrag en klachten gesignaleerd door doe-het-zelf RI&E’s.  De resultaten laten zien dat het programma bij Chevron goed werkt. Van 2003 tot 2010 is het aantal RSI gevallen met 74% gedaald.

De resultaten laten zien dat computergebruik, verkeerde houding en verkeerd pauzegedrag correleren met gesignaleerde ongemakken uit de doe-het-zelf RI&E’s. Dit gesignaleerde ongemak correleert met de geregistreerde RSI gevallen. Bij een geregistreerd RSI-geval spelen nog veel meer factoren mee maar die zijn in het kader van deze studie niet zijn geanalyseerd.

Chevron heeft met Wellnomics Risk Management het juiste instrument in handen voor het identificeren van groepen binnen een onderneming met een verhoogd risico. Wellnomics Risk Management omvat een effectieve combinatie van voorlichting over gezond werken, een consistent proces voor het opleiden en versterken van goede werkgewoonten en ergonomische software om de risico’s van langdurig computergebruik te verlichten.

De analyse resultaten van het Chevron rapport worden 18 maart 2013 gepresenteerd bij  ‘Applied Ergonomics conference 2013’ in Dallas, Texas.

Zie voor meer informatie over Wellnomics Risk Management www.wellnomics.nl. Wellnomics is mondiaal leider in de ontwikkeling van software voor de verbetering van de gezondheid, welzijn en productiviteit van computerwerkers. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen WorkPace gebruikers. Wellnomics is betrokken bij tal van wetenschappelijke studies over computergebruik in kantooromgevingen. De producten zijn wetenschappelijk gevalideerd en zorgen voor objectief meetbare verbeteringen van gezondheid en veiligheid.

===================================================================================================

 Wellnomics BV, 1e Hogeweg 198, 3701 HL Zeist www.wellnomics.nl  

Meer informatie Karin Verhoeven 06 – 51078352/030 – 6985200 karin.verhoeven@wellnomics.nl