English | Nederlands

25.000 medewerkers van Australische Belastingdienst werken nu met Wellnomics software

30 januari 2014

Sinds dit jaar werken 25.000 medewerkers van de Belastingdienst in Australië (Australian Taxation Office, ATO) met Wellnomics Risk Management en WorkPace.

Wellnomics software werd bij het aanbestedingsproces gezien als de sterkste partij. Wellnomics Risk Management en WorkPace helpt ATO om proactief risico’s van beeldschermwerk te verminderen en medewerkers te identificeren die een arbeidsrisico lopen.

De interesse voor ergonomische software is toegenomen door verschillende onderzoeken waaruit de ernstige gezondheidsrisico’s van zittend kantoorwerk blijkt. Uit een studie van het Australian National University in Sydney blijkt dat de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten zonder pauzes op een lijn kunnen worden gesteld met roken.

De schadelijke metabolische effecten van deze inactiviteit zijn nu ook direct gekoppeld aan een verminderde levensverwachting. Bijvoorbeeld, uit een studie van de American Cancer Society onder 123.000 mensen. Zij vonden dat zes uur of meer zitten per dag resulteert in een hoger sterftecijfer van 20% bij mannen, en van 40% bij vrouwen. Ook uit Nederlands onderzoek van Hidde van der Ploeg van het EMGO-instituut blijkt een verband tussen zittijd en sterfte bij grote groepen mensen. Lees hier meer.

Dr. Kevin Taylor van Wellnomics Ltd. zegt “Onze oplossing voor gezond werken herinnert personeel er aan om op tijd pauzes te nemen. Het biedt ook gecentraliseerde rapportages waardoor bedrijven op afstand risico’s kunnen monitoren, meten en beheren binnen de gehele organisatie”. "Het Belastingkantoor heeft gekozen voor Wellnomics Risk Management en WorkPace om te voldoen aan hun verplichtingen op het gebied van gezondheid en veiligheid voor hun kantoorpersoneel”.

Over Wellnomics

Wellnomics is wereldleider op het gebied van software-oplossingen voor kantoorergonomie , met meer dan 1 miljoen gebruikers van Wellnomics WorkPace wereldwijd. Wellnomics Risk Management stelt organisaties in staat om de veiligheid en gezondheid van grote aantallen kantoorwerkers efficiënt te beheren. De oplossingen zijn ontwikkeld om letsel te voorkomen, productiviteit te verbeteren  en de gezondheid en het welzijn van werknemers te bewaken. Wellnomics producten zijn wetenschappelijk onderbouwd en gevalideerd.

Wellnomics klanten behoren veelal tot Global 500- organisaties, zoals Chevron Corporation, Intel, Boeing NASA, Shell, BP, ING Bank, Nike en Eli Lilly. De software is beschikbaar in 12 talen en voldoet aan de wetgeving en best practice -eisen in Europa, Noord -Amerika en Australazië.